Két autót nevezett a Ford

Magyarország legnépszerűbb pickupjának különkiadását nevezte a Magyar Év Autója 2021 díjra a Ford hazai importőre. A konnektorról tölthető Kugát az Év Zöldautója 2021 díjra jelölték.

Ford Ranger Thunder

Európában mindössze 4500 példányt forgalmaznak a Ford Ranger legújabb, Thunder kiadásából. Exkluzív külső és belső dizájn-megoldásokkal varázsoltál még izgalmasabbá a 2020-as Év Pickupját, alapáron kínálva több extrát. A Ford kétliteres EcoBlue dízelmotorjának biturbó változatával hajtott gép teljesítménye 213 lóerő, forgatónyomatéka pedig 500 Nm, és az erőforráshoz tízfokozatú automata sebességváltó csatlakozik, amely mind az országúton, mind pedig terepen simán kapcsolva, erőlködés nélkül továbbítja a kerekek felé a vonóerőt. Alaphelyzetben mindkét turbó lélegezteti a motort, magas fordulatszámnál viszont lekapcsol a kisebbik, ezáltal a nagyobbik elő tudja hívni a blokk maximális erejét. A rendkívül népszerű Ranger Wildtrak sorozatból kialakított Ranger Thunder hatásosan ötvözi a látványos megjelenést, az optimális vontató képességet és kemény összkerék-meghajtást.

Ford Kuga plug-in hybrid

A Ford sikermodellje alapjaiban a Focusra és annak új globális padlólemezére épül. Bár elődjénél 8,9 centivel hosszabb és 4,4 centivel szélesebb, 2 centivel növelt tengelytávolságú és a 15 centis úton tologatható hátsó üléssorral a kategória legnagyobb hátsó lábterét ígérő modell elődjénél 80 kilogrammal könnyebb lett. Csomagtere alaphelyzetben 411 liter, de 581 literre is bővíthető, ülésdöntéssel pedig 1468 literes. A beltér tipikusan fordos, minőségi anyagokból építkezik, az okostelefon-integrációs Ford Sync 3 fedélzeti rendszer vezeték nélküli telefontöltést és akár teljesen digitális, színes műszerblokkot is ad. A hibrid hajtáslánc Atkinson ciklusú, 2,5 literes, feltöltő nélküli benzinmotorból, egy bolygóműbe épített hajtásért felelős és egy ugyanott lévő áramtermelő motorból (generátor) áll. A rendszerteljesítmény a 14,4 kWh-s akkumulátorral szerelt plug-in hybridnél 225 lóerő. Elektromos hatótávja 56 kilométer (WLTP-ciklus szerint mérve), Type2-es töltőről (3,7 kW-tal táplálva) nem egész 4 óra alatt feltölthető a lítium-ionos akkumulátora.

Nevező márkák

Támogatók