Nevezés

1. Az Év Magyar Autója 2021 díjra a magyarországi gyárakban összeszerelt személyautókat lehet nevezni. A nevezés díja 1 millió forint/nevezett autó. Egy gyártó több autót is nevezhet. Kategóriák nincsenek, minden Magyarországon gyártott személyautó azonos feltételekkel indul a versenyben. Nincs motor, váltó, ár, szín, felszereltségi előírás, számít viszont a hazai beszállítás aránya. A díjat az adott személyautó típus nyeri, függetlenül a motorizáltságtól. A döntés és a rangsorolás szempontjait a zsűri állapítja meg.

2.Magyar Év Autója 2021 díjra az adott évben forgalmazott autókat lehet nevezni. A nevezés díja 350 ezer forint/nevezett autó. Egy gyártó/importőr több autót is nevezhet. Hat kategóriában lehet nevezni: kisautók, családi autók, üzleti autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek (pickupok, furgonok, kisáruszállítók), sportautók. A zsűri dolgozza ki a kiválasztás szempontjait, ebben a kategóriában számít az ár és az ártértékarány is.

3. Az Év Zöldautója 2021 díjra az adott évben forgalmazott zöld autókat két kategóriában – villanyautók és hibridek (tisztán elektromos autók, és legfeljebb 50 gramm/kilométer szén-dioxid kibocsátással rendelkező hibridek) – lehet nevezni. A nevezés díja 350 ezer forint/nevezett autó. Egy gyártó/importőr több autót is nevezhet. A zsűri dolgozza ki a kiválasztás szempontjait, amelynek döntő eleme a takarékosság és a hatékonyság.

4. Az Év Beszállítója 2021 díjra nem lehet nevezni, a beszállítókat az autógyártók ajánlásai alapján választjuk ki, hogy mely vállalatok bizonyultak az adott évben a legmegbízhatóbb partnernek.

5. Az Év Közönségdíjra 2021 díjra nem lehet nevezni, az összes nevezett autó közül a közönség közönségszavazással választja ki Magyarország kedvenc autóját. Minden jelölt autó egyenlő feltételekkel indul a díjért. A webes közönségszavazást lezártuk. A szavazók között értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Nevezni olyan autókat lehet, amelyeket az adott évben, tehát 2021-ban forgalmaznak legalább egy hónapon át Magyarországon, illetve amelyeket 2021. március 3-ig a zsűritagok kipróbálhatnak. Ha bizonytalan egy modell bevezetésének az időpontja, de van hivatalos döntés a hazai forgalmazásról és valamilyen módon (nemzetközi, hazai bemutatón, vagy egyedi prototípus/álcázott modell próbáján) az öttagú zsűri lehetőséget
kap a dinamikus tesztelésre, akkor teljesül a nevezés feltétele, illetve a
zsűri számára adott a véleményformálás lehetősége.

Nevezés menete

Év Magyar Autója 2021

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat.

A jelölés benyújtásának határideje: 2020. július 31.

A nevezés díja: 1 000 000 Ft + ÁFA

A nevezési díj befizetése egyúttal fedezi az Év Magyar Autója 2021 című kiadványban (amennyiben a körülmények a kiadását lehetővé teszik) egy teljes oldal hirdetés költségét, valamint 20 ingyenes támpéldány árát

Magyar Év Autója 2021

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat.

A jelölés benyújtásának tervezett határideje: 2020. július 31.

A nevezés díja: 350 000 Ft + ÁFA

A nevezési díj befizetése egyúttal fedezi az Év Magyar Autója 2021 című kiadványban fél oldal hirdetés költségét, valamint 10 ingyenes támpéldány árát

Év Zöldautója 2021

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat.

A jelölés benyújtásának tervezett határideje: 2020. július 31.

A nevezés díja: 350 000 Ft + ÁFA

A nevezési díj befizetése egyúttal fedezi az Év Magyar Autója 2021 című kiadványban fél oldal hirdetés költségét, valamint 10 ingyenes támpéldány árát

Jogi garanciák

A pályázó garantálja, hogy a megadott információk tényleges és valós adatokat tartalmaznak.

A versenyt meghirdető Autós Nagykoalíció vállalja, hogy a pályázat során kapott adatokat bizalmasan kezeli, azt külső félnek nem adja tovább.

​​A versenyre való regisztráció a nevezési díj elfogadásának, megrendelésének minősül és fizetési kötelezettséget von maga után. A befizetett nevezési díj visszafizetésére nincs lehetőség.

A versenyt meghirdető, Járműipar.hu szakmai portált kiadó Autós Nagykoalíció nevében eljáró Knep Kft. és Babulus Bt. vállalja, hogy a
részére az Év Magyar Autója 2021, Magyar Év Autója 2021, Év Beszállítója 2021, Közönségdíj 2021 és Év Zöldautója 2021 pályázat keretében átadott információkat bizalmasan kezeli és titokban tartja.

A titoktartási kötelezettség nem vonatkozik azokra az információkra, amelyek nyilvánosak, nyilvánosságra kerültek, vagy harmadik
személy számára jogszerűen hozzáférhetők, illetőleg amelyek nyilvánosságra hozatalát vagy harmadik személlyel való közlését jogszabály előírja, továbbá az információknak a kiértékelést végző Knep Kft. és Babulus Bt. részére történő átadására.

Az Autós Nagykoalíció, a Knep Kft. és a Babulus Bt. vállalja, hogy a titoktartási kötelezettséget a pályázat lebonyolításában
közreműködő alkalmazottjaira és megbízottjaira is kiterjeszti.

Objektivitás

Az elbírálás díjanként eltérő szakmai szempontjait (az Év Magyar Autójánál például szempont, hogy a beszállítók, illetve felhasznált alkatrészek milyen aránya magyarországi eredetű, de nem számít az ár, míg Magyar Év Autójánál fontos szempont az ár, az Év Zöldautójánál döntő az
elektromos hatótáv és a hatékonyság) a zsűri dolgozza ki, a nevezett autókat a zsűritagok egyenként kipróbálják, azonos szempontok alapján rangsorolják, majd egy közös teszt során összevetik a tapasztalataikat. Szavazategyenlőség esetén a zsűrielnök dönt. A zsűri objektív szempontjairól a zsűri tagjai közösen döntenek, ezt a verseny honlapján közzétesszük.

Hozzáférhetőség

A díjakra jelölt autókat az importőrök, illetve gyártók legalább harminc napra (teljes körű biztosítással) tesztelési célból a zsűri rendelkezésére bocsátják. Vállalják, hogy a nevezett autótípusokat a zsűri közös, időszakos összehasonlító tesztjein is képviseltetik.

Nyilvánosság

A szavazás szempontjai nyilvánosak és elérhetők a weboldalunkon (előkészítés alatt). A díjakra jelölt autókat, a tesztelés és a
zsűrizés folyamatát részletesen bemutatjuk egy színvonalas nyomtatott
kiadványban, amelyet a díjak kihirdetésekor osztunk szét, de mindez
megtekinthető majd a kifejezetten erre a versenyre készülő weboldalon is. Mind a weboldalon, mind a nyomtatott magazinban van lehetőség hirdetési felületek vásárlására, a jelöléssel járó, a jelölési díjban foglalt hirdetési
lehetőségeken felül.

A verseny időtartama

A 2021-es versenyt 2020. június 1-jén hirdetjük meg, a nyerteseket ünnepélyes keretek között, magas állami és szakmai részvétellel, 2021-ben, várhatóan a Hungexpón tartott AMTS keretein belül a „Magyarok a világ járműgyártásában” kiállítás megnyitóján jelentjük be. Ha a járványhelyzet ezt nem teszi lehetővé, március 22-én online hirdetjük ki a nyerteseket.

A díjátadó tervezett időpontja: 2021. március

Média

A versenyt és az eredményeket folyamatos média megjelenések
kísérik a Járműipar.hu, az Autószektor.hu online és közösségi felületein, az Év Magyar Autója 2021 online és print kiadványban, illetve médiapartnereink felületein.

Partnereink

A verseny megszervezésében és lebonyolításában támogatókra
számítunk, az alábbi feltételekkel

Támogatók:

Minden kategóriának (Év Magyar Autója 2021, Magyar Év
Autója 2021, Év Beszállítója 2021, Év Zöldautója 2021, Közönségdíj 2021) lehet több támogatója, ennek díja 1 millió forint/kategória, ez fedezi 1 oldal hirdetés költségét az Év Magyar Autója 2021 exkluzív print kiadványban. A támogatókat megnevezzük különböző megjelenéseinkben, sajtóközleményeinkben, feltüntetjük honlapunkon.

Hirdetők:

A verseny weboldalán és a versenyt záró színvonalas
exkluzív, kereskedelmi forgalomban nem kapható, de széles szakmai körben terjesztett kiadványban van lehetőség bannerek, fél-, illetve 1-2 oldalas hirdetési felületek vásárlására. A bannerek éves díja 150 ezer forint/kész banner, fél oldal hirdetés díja 350 ezer forint, egy teljes oldal hirdetés díja 600 ezer forint, 2 oldal hirdetés díja 1 millió forint.

Médiatámogatók:

A versenyről folyamatosan beszámoló sajtótermékek lehetnek
médiatámogatók, nevüket felsoroljuk különböző megjelenéseinkben,
sajtóközleményeinkben.

Frissítve: 2020. június 1.

Támogatók