Nevezés

Az Év Magyar Autója 2024 díjra a magyarországi gyárakban összeszerelt személyautókat lehet nevezni. A nevezés díja nettó 850 ezer forint/nevezett autó. Egy gyártó több autót is nevezhet. Két autó nevezési díja 1,4 millió forint, három autó nevezési díja 1,5 millió forint. Kategóriák nincsenek, minden Magyarországon gyártott személyautó azonos feltételekkel indul a versenyben. Nincs motor, váltó, ár, szín, felszereltségi előírás, számít viszont a hazai beszállítás aránya. A díjat az adott személyautó típus nyeri, függetlenül a motorizáltságtól. A döntés és a rangsorolás szempontjait a zsűri állapítja meg.

Magyar Év Autója 2024 díjra az adott évben forgalmazott autókat lehet nevezni. A nevezés díja nettó 600 ezer forint/nevezett autó. Egy gyártó/importőr több autót is nevezhet. Két autó nevezési díja 950 ezer forint, három autó nevezési díja 1,4 millió forint, négy autó nevezési díja 1,8 millió forint, öt autó nevezési díja 2 millió forint, hat-kilenc autó nevezési díja 2,5 millió forint. Hét kategóriában lehet nevezni: városi autók, családi autók, üzleti autók, prémium autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek (pickupok, furgonok, kisáruszállítók), sportautók. A zsűri dolgozza ki a kiválasztás szempontjait, ebben a kategóriában számít az ár és az ártértékarány is.

Az Év Zöldautója 2024 díjra az adott évben forgalmazott zöld autókat hét kategóriában – zöld városi autók, zöld családi autó, zöld üzleti autók, zöld szabadidő-autók, zöld prémium autók, zöld sportautók, zöld kishaszonjárművek – lehet nevezni. A nevezés díja nettó 600 ezer forint/nevezett autó. Egy gyártó/importőr több autót is nevezhet. Két autó nevezési díja 950 ezer forint, három autó nevezési díja 1,4 millió forint, négy autó nevezési díja 1,8 millió forint, öt autó nevezési díja 2 millió forint, hat-kilenc autó nevezési díja 2,5 millió forint. A zsűri dolgozza ki a kiválasztás szempontjait, amelynek döntő eleme a takarékosság és a hatékonyság.

Az Év Beszállítója 2024 díjra nem lehet nevezni. Minden évben az autóipari beszállítókat az autógyártók és szakújságírók ajánlásai alapján választjuk ki. A kiválasztás szempontjai közül döntő, hogy mely Magyarországon tevékenykedő, gyártó, termelő és szolgáltató vállalatok bizonyultak az adott évben a legmegbízhatóbb partnernek.

Az Év Közönségdíjra 2024 díjra nem lehet nevezni, az összes nevezett autó közül a közönség közönségszavazással választja ki Magyarország kedvenc autóját. Minden jelölt autó egyenlő feltételekkel indul a díjért. A szavazók között várhatóan értékes nyereményeket sorsolunk ki. Ennek feltételeiről később teszünk ki részleteket.

Nevezni olyan autókat lehet, amelyeket az adott évben, tehát 2024-ban forgalmaznak legalább egy hónapon át Magyarországon, illetve amelyeket 2024. március 1-jéig a zsűritagok kipróbálhatnak. Ha bizonytalan egy modell bevezetésének az időpontja, de van hivatalos döntés a hazai forgalmazásról és valamilyen módon (nemzetközi, hazai bemutatón, vagy egyedi prototípus/álcázott modell próbáján) az öttagú zsűri valahány tagja lehetőséget kap a dinamikus tesztelésre, akkor teljesül a nevezés feltétele, illetve a zsűri számára adott a véleményformálás lehetősége.

Nevezés menete

Év Magyar Autója 2024

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat. A jelölés benyújtásának határideje: 2023. július 31.

A nevezés díja: 850 000 Ft + ÁFA. Több autó nevezése esetén lásd a kedvezményeket fentebb.

Magyar Év Autója 2024

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat.

A jelölés benyújtásának tervezett határideje: 2023. július 31.

A nevezés díja: 600 000 Ft + ÁFA. Több autó nevezése esetén lásd a kedvezményeket fentebb.

Év Zöldautója 2024

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat.

A jelölés benyújtásának tervezett határideje: 2023. július 31.

A nevezés díja: 600 000 Ft + ÁFA. Több autó nevezése esetén lásd a kedvezményeket fentebb.

Jogi garanciák

A pályázó garantálja, hogy a megadott információk tényleges és valós adatokat tartalmaznak.

A versenyt meghirdető Autós Nagykoalíció vállalja, hogy a pályázat során kapott adatokat bizalmasan kezeli, azt külső félnek nem adja tovább.

​​A versenyre való regisztráció a nevezési díj elfogadásának, megrendelésének minősül és fizetési kötelezettséget von maga után. A befizetett nevezési díj visszafizetésére nincs lehetőség.

A versenyt meghirdető, Járműipar.hu szakmai portált kiadó Autós Nagykoalíció nevében eljáró Knep Kft. és Babulus Bt. vállalja, hogy a
részére az Év Magyar Autója 2024, Magyar Év Autója 2024, Év Beszállítója 2024, Közönségdíj 2024 és Év Zöldautója 2024 pályázat keretében átadott információkat bizalmasan kezeli és titokban tartja.

A titoktartási kötelezettség nem vonatkozik azokra az információkra, amelyek nyilvánosak, nyilvánosságra kerültek, vagy harmadik
személy számára jogszerűen hozzáférhetők, illetőleg amelyek nyilvánosságra hozatalát vagy harmadik személlyel való közlését jogszabály előírja, továbbá az információknak a kiértékelést végző Knep Kft. és Babulus Bt. részére történő átadására.

Az Autós Nagykoalíció, a Knep Kft. és a Babulus Bt. vállalja, hogy a titoktartási kötelezettséget a pályázat lebonyolításában
közreműködő alkalmazottjaira és megbízottjaira is kiterjeszti.

Objektivitás

Az elbírálás díjanként eltérő szakmai szempontjait (az Év Magyar Autójánál például szempont, hogy a beszállítók, illetve felhasznált alkatrészek milyen aránya magyarországi eredetű, de nem számít az ár, míg Magyar Év Autójánál fontos szempont az ár, az Év Zöldautójánál döntő az
elektromos hatótáv és a hatékonyság) a zsűri dolgozza ki, a nevezett autókat a zsűritagok egyenként kipróbálják, azonos szempontok alapján rangsorolják, majd egy közös teszt során összevetik a tapasztalataikat. Szavazategyenlőség esetén a zsűrielnök dönt. A zsűri objektív szempontjairól a zsűri tagjai közösen döntenek, ezt a verseny honlapján közzétesszük.

Hozzáférhetőség

A díjakra jelölt autókat az importőrök, illetve gyártók legalább tizenöt napra (teljes körű biztosítással) tesztelési célból a zsűri rendelkezésére bocsátják. Vállalják, hogy a nevezett autótípusokat a zsűri közös, időszakos összehasonlító tesztjein is képviseltetik.

Nyilvánosság

A szavazás szempontjai nyilvánosak és elérhetők a weboldalunkon (előkészítés alatt). A díjakra jelölt autókat, a tesztelés és a
zsűrizés folyamatát várhatóan bemutatjuk egy színvonalas nyomtatott
kiadványban, amelyet a díjak kihirdetésekor osztunk szét, de mindez
megtekinthető majd a kifejezetten erre a versenyre készülő weboldalon is. Mind a weboldalon, mind a nyomtatott magazinban van lehetőség hirdetési felületek vásárlására, a jelöléssel járó, a jelölési díjban foglalt hirdetési
lehetőségeken felül.

A verseny időtartama

A 2024-es versenyt 2023. május 1-jén hirdetjük meg, a nyerteseket ünnepélyes keretek között, magas állami és szakmai részvétellel, 2024-ben, várhatóan a Hungexpón tartott AMTS keretein belül a „Magyarok a világ járműgyártásában” kiállítás megnyitóján jelentjük be.

A díjátadó tervezett időpontja: 2024. március

Média

A versenyt és az eredményeket folyamatos média megjelenések
kísérik a Járműipar.hu, a Zöldjárműipar.hu, az Autószektor.hu online és közösségi felületein, az Év Magyar Autója 2024 online és print kiadványban, illetve médiapartnereink felületein.

Partnereink

A verseny megszervezésében és lebonyolításában támogatókra
számítunk, az alábbi feltételekkel

Támogatók:

Minden kategóriának (Év Magyar Autója 2024 – 1 kategória, Magyar Év Autója 2024 – 7 kategória , Év Beszállítója 2024 – 1 kategória, Év Zöldautója 2023  7 kategória, Közönségdíj 2023 – 1 kategória) lehet több támogatója, ennek díja 1,75 millió forint/kategória. A támogatókat megnevezzük különböző megjelenéseinkben, sajtóközleményeinkben, feltüntetjük honlapunkon.  

Hirdetők:

A verseny weboldalán (és a versenyt záró színvonalas exkluzív, kereskedelmi forgalomban nem kapható, de széles szakmai körben terjesztett kiadványban – amennyiben megvalósul) van lehetőség bannerek, fél-, illetve 1-2 oldalas hirdetési felületek vásárlására. A bannerek éves díja 600 ezer forint/kész banner, fél oldal hirdetés díja 600 ezer forint, egy teljes oldal hirdetés díja 1500 ezer forint, 2 oldal hirdetés díja 2 millió forint (nettó árak).

Médiatámogatók:

A versenyről folyamatosan beszámoló sajtótermékek lehetnek
médiatámogatók, nevüket felsoroljuk különböző megjelenéseinkben,
sajtóközleményeinkben.

Frissítve: 2023. április 20.

Nevező márkák

Támogatók