Legendát jelölt a Subaru


Egy igazi legendát jelölt a Subaru magyarországi importőre, az Emil Frey Import Kft. a Magyar Év Autója 2021 díjra nevezte a szabadidő-autók kategóriában a Forester e-Boxer modellt.

A Forester hossza 4625 milliméter, szélessége 1815 milliméter, magassága 1730 milliméter, tengelytávja 2670 milliméter, csomagtartója 509-1779 literes (VDA szabvány szerint). Motorja négyhengeres, kétliteres, 16 szelepes benzines boxermotor, legnagyobb teljesítménye 150 lóerő, legnagyobb nyomatéka 194 Nm. A villanymotor teljesítménye 12,3 kW/16,7 LE; maximális forgatónyomatéka 66 Nm.  Mivel Subaruról van szó, az intelligens összkerék-meghajtás természetes. A szimmetrikus összkerékhajtás rendszer minden pillanatban vonóerőt juttat mind a négy kerékre. Az összkerékhajtás legfontosabb elemei egy vonalban helyezkednek el, a jármű két oldala között tökéletes az egyensúly, az alacsony tömegközéppont pedig a leggyorsabb manővereket is élvezetté varázsolja.

A Subaru Forester e-Boxer modell sebességváltójába egy elektromos motort építettek be, amelynek a meghajtásáról egy nagy teljesítményű lítiumion akkumulátor gondoskodik. A vízszintes elrendezésű 2.0i Boxer erőforráshoz csatlakozó elektromos motor 30 százalékkal gyorsabb reagálást és lineárisabb gyorsítást ad. Hengerei 180 fokos szögben helyezkednek el, ezért a motorblokk minden más erőforrásnál alacsonyabb és laposabb. Ennek köszönhetően nemcsak a motor, hanem az egész jármű tömegközéppontja mélyebbre kerül, ami javítja az autó egyensúlyát. Emellett a dugattyúk pontosan egymással szemben mozognak, természetes módon csökkentve ezzel a vibrációt.

A Forester továbbfejlesztett első és hátsó felfüggesztése gyors kormányreakciókat és stabil futást biztosít minden útfelületen. A rugók feszessége és a lengéscsillapítók hangolása lehetővé teszi, hogy a Forester valóban többcélú járművé váljon, amely az út minőségétől függetlenül egyaránt magabiztos teljesítményt tud nyújtani. Első terepszöge 20,2 fok, a hátsó terepszöge 25,8 fok, az átlépőszöge pedig 21 fok, szabad hasmagassága 220 milliméter, ami nagyszerű autonómiát nyújt terepen.

Nevező márkák

Támogatók