Díjak

Év Magyar Autója 2021

A 2021-ban forgalmazott, magyarországi gyárban összeszerelt személyautók vesznek részt a megmérettetésben. Az év magyar autóját szakmai zsűri választja ki saját szempontrendszere alapján.

Szempontok: innováció, értéktartás (Eurotax), hozzáadott érték, kényelem, praktikum, biztonság, küllem, hazai jelenlét, dinamizmus, beszállítói arány)

Magyar Év Autója 2021

A 2021-ban Magyarországon forgalmazott és az importőr által a versenyre benevezett autók közül a szakmai zsűri választja ki a saját szempontrendszere alapján. Kategóriák: kisautók, családi autók, üzleti autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek (pickupok, furgonok, kisáruszállítók), sportautók.

Szempontok: fogyasztás (mért, illetve becsült), értéktartás (Eurotax), ár, kényelem, praktikum, biztonság, küllem, technika/technológia, dinamizmus, garancia)

Év Zöldautója 2021

A 2021-ban Magyarországon forgalmazott és az importőr által a versenyre benevezett zöld autók (tisztán elektromos autó és legfeljebb 50 gramm/kilométer szén-dioxid kibocsátással rendelkező hibrid) közül a szakmai zsűri választja ki a saját szempontrendszere alapján. Kategóriák: villanyautók, hibridek.

Szempontok: fogyasztás (mért, illetve becsült), értéktartás (Eurotax), árértékarány, hatótáv, praktikum, biztonság, küllem és kényelem, technika/technológia, dinamizmus, garancia)

Év Beszállítója 2021

A Magyarországon termelőüzemmel rendelkező autóipari beszállító vállalatok közül választjuk ki azokat, amelyeket az autógyártók legmegbízhatóbb partnerükként megkeresésünkre előzetesen megjelöltek. Ezt a díjat évente több vállalat is megkaphatja. A díjat az autógyártók jelzései alapján, saját tapasztalataikat is figyelembe véve a Járműipar.hu és az Autószektor.hu szerkesztőségei ítélik oda.

Közönségdíj 2021

Az Év Magyar Autója 2021, a Magyar Év Autója 2021 és az Év Zöldautója 2021 díjakra jelölt autók közül médiapartnereink és a közösségi oldalaink közreműködésével a közönség választja ki a kedvencét. A közönségszavazás február 28-án éjfélkor lezárult. Az eredményt március 22-én közöljük, a nyereményjáték nyerteseit március 2-án sorsoljuk ki.

Év Autós marketing/PR-szakembere

Minden évben a zsűri kiválasztja azt a marketinges vagy PR-szakembert, aki a versenyben nevező importőr, márka képviseletében a leginkább segíti a zsűri munkáját. Az oklevelet a hivatalos díjátadón nyújtjuk át.

Támogatók