Hibridekkel bővül a Golf kínálata

A Volkswagen két új plug-in hibrid verzióval villamosítja a Magyar Év Autója 2021 díjra jelölt Golf nyolcadik generációját: a Golf eHybrid és a Golf GTE. Ez azt jelenti, hogy első alkalommal mostanra nem kevesebb, mint két Golf is kapható plug-in hibrid modellként. A Golf eHybrid a maximális kényelmet szolgálja, és 150 kW (204 LE) teljesítményt nyújt.

Mindkét modell értékesítése most kezdődik, Magyarországon várhatóan az elkövetkező hónapokban lesznek elérhetők a Volkswagen márkakereskedésekben. Az év végéig összesen nyolc különböző Golf és Golf Variant típus kerül piacra hibrid hajtással – a Golf tehát a márka legnagyobb hibrid választékkal rendelkező termékcsaládja lesz.

Az új Golf plug-in hibrid verziók 50 százalékkal nagyobb energia kapacitással (13 kWh) rendelkeznek, mint a Golf Mk7 plug-in hibrid hajtása. Ez nagyobb elektromos hatótávolságot tesz lehetővé. Feltöltött akkumulátor esetén a Golf eHybrid és a Golf GTE elektromosan indul, ezért nulla helyi kibocsátással jár. A Golf eHybrid akár 80 kilométert is képes teljes elektromos üzemmódban megtenni, míg a Golf GTE akár 62 kilométeres helyben nulla károsanyag-kibocsátási távolsággal büszkélkedhet. Az e-mode lehetővé teszi a teljes elektromos vezetést országúton és autópályán is. Az TSI motor (turbófeltöltős benzinmotor) automatikusan bekapcsol nagyobb sebességnél – az aktivált hibrid üzemmódtól, a vezetési profiltól vagy az akkumulátor töltöttségi szintjétől függően. A hajtás ekkor gazdaságos hibrid üzemmódban működik, ami lehetővé teszi az eHybrid elképesztően nagy, akár 870 kilométeres vegyes üzemű hatótávolságát, ami a Golf GTE-vel 745 km (NEDC).

A sebességváltásért minden esetben a DSG 6 fokozatú kettős kuplungos sebességváltó felel. Hosszabb utak esetén az elektromos energiát tárolhatja a célállomás lakott területére történő behajtáshoz, így a városban történő vezetés helyben nulla károsanyag-kibocsátással lehetséges.

Az új Golf eHybrid és Golf GTE, a Volkswagen széles körű termék offenzívájának legújabb modelljei. A nyolcadik Golf-generációban elérhető különféle változatok száma ezen offenzíva részeként bővül. A következő hetekben olyan ikonikus sportos modellek kerülnek piacra, mint az új Golf GTI, Golf GTD és Golf R, és hamarosan sor kerül az új Golf Variant piaci bevezetésére is. Az mild hibrid modellek is egyre fontosabbak. Az új Golf eTSI az első 48 V-os mild hibrid hajtással (110 kW / 150 LE) már kapható. Az eTSI további teljesítmény szintű modelljei 2020 vége előtt érkeznek.

Nevező márkák

Támogatók