Világújdonságokat tesztelt a zsűri

Az év utolsó közös tesztjén minden zsűritag – Katona Mátyás, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Miklós-Illés Kálmán és Biró Csongor – , a kipróbált autók pedig igazán különlegesek voltak. Köztük néhányat exkluzívan először vezethettünk Magyarországon magyar rendszámmal.

közös teszt

Bár öten csak öt autót tudunk hosszabb távon együtt mozgatni, a november utolsó napján tartott közös tesztünkön hat autó is szerepelt.

308

Az egyik, a Peugeot 308, amelynek kombi változatát a Magyar Év Autója 2022 díjra jelölte az importőr az üzleti autók kategóriában csak statikusan volt kiállítva a Haris Parkban, de közelről látva és megismerkedve vele, nagy várakozással tekintünk a január-februárra ígért próbaútra.

14

Gulyás Péter, az origo.hu autós újságírója

16

Csordás Gábor, az Autó és Stílus főszerkesztője és a player.hu újságírója

A BMW iX, amely az Év Zöldautója 2022 díjért küzd a prémium elektromos autó kategóriában, az eseményt megelőző héten kapott magyar rendszámot, így a zsűri tagjai voltak az első újságírók, akik vezethették a nagy erejű és nagy hatótávolságú luxusautót. Szintén friss és ropogós falatként jutottunk hozzá az Esztergomban gyártott új S-Crosshoz, amelyet ugyan pár nappal korábban már nyüstölhettük a Driving Camp vezetéstechnikai pályán, de rendszám híján közúton nem vezethettük. A tesztautót 11 kilométerrel vettük át, így a szüzességét nálunk, a zsűrinél veszítette el. A kezdeti kilométereket óvatosan tettük meg vele, de aztán belerázódtunk és autópályán is közlekedtünk vele.

Katona Mátyás, az Autónavigátor.hu főszerkesztője

Katona Mátyás, az Autónavigátor.hu főszerkesztője

Szintén csak most és csak nekünk állt rendelkezésre a nemrég felújított Seat Arona, amely a 2020-as győzelem után 2022-ben is az elsőségre tör a Magyar Év Autója díj szabadidő-autó kategóriájában. Sikerült a közös tesztre a Volkswagen Polót is megszerezni. Ugyancsak a kisautók között nevezték a Toyota Yaris Cross modellt, amelynek hibrid és összkerekes változata járt nálunk.

2
1
15
9
7
5
Gulyás Péter, Miklós-Illés Kálmán (Autó-Motor), Katona Mátyás és Csordás Gábor megbeszélik a tapasztalataikat

Gulyás Péter, Miklós-Illés Kálmán (Autó-Motor), Katona Mátyás és Csordás Gábor megbeszélik a tapasztalataikat

Nevező márkák

Támogatók