Nevezés

Az Év Magyar Autója 2025 díjra a magyarországi gyárakban összeszerelt személyautókat lehet nevezni. A nevezés díja nettó 650 ezer forint/nevezett autó. Egy gyártó több autót is nevezhet. Minden további nevezett autó díja nettó 450 ezer forint. Kategóriák nincsenek, minden Magyarországon gyártott személyautó azonos feltételekkel indul a versenyben. Nincs motor, váltó, ár, szín, felszereltségi előírás, számít viszont a hazai beszállítás aránya, a foglalkoztatás, a hazai hozzáadott érték, a típus hazai elismertsége. A díjat az adott személyautó típus nyeri, függetlenül a motorizáltságtól. A döntés és a rangsorolás szempontjait a zsűri állapítja meg. Csak az az autó lehet esélyes a díjra, amelyet a zsűri tagjai kipróbálhattak 2025. március 20-ig.

Magyar Év Autója 2025 díjra az adott évben forgalmazott autókat lehet nevezni. A nevezés díja nettó 650 ezer forint/nevezett autó. Egy gyártó/importőr több autót is nevezhet mind a hét kategóriába: kedvező árú autók (listaár aktuális kedvezményekkel 8 millió forint alatt), családi autók, flotta autók, prémium autók, szabadidő-autók, sportautók, kishaszonjárművek. Minden további autó jelölésének díja nettó 450 ezer forint. Minden Magyarországon 2025-ben forgalmazott személyautót és kishaszonjárművet lehet nevezni – legyen az belső égésű, hibrid, vagy kizárólag elektromos motorral hajtott jármű. A zsűri saját szempontjai és értékítélete alapján dönt, ebben a kategóriában viszont számít az ár és az árérték arány is. Csak az az autó lehet esélyes a díjra, amelyet a zsűri tagjai kipróbálhattak 2025. március 20-ig.

Az Év Zöldautója 2025 díjra a 2025-ben hazánkban forgalmazott zöld autókat (tisztán elektromos autók és legfeljebb 50 gramm/kilométer szén-dioxid kibocsátással rendelkező hibridek) lehet nevezni. A nevezés díja nettó 650 ezer forint/nevezett autó. Egy gyártó/importőr több autót is nevezhet mind a három kategóriába: kedvező árú villanyautók (listaár aktuális kedvezményekkel 15 millió forint alatt), legjobb villanyautók, legjobb hibridek. Minden további autó nevezésének díja nettó 450 ezer forint. A zsűri szempontjai közül a legfontosabb a takarékosság és a hatékonyság. Csak az az autó lehet esélyes a díjra, amelyet a zsűri tagjai kipróbálhattak 2025. március 20-ig.

Az Év Beszállítója 2025 díjra nem lehet nevezni, a beszállítókat az autógyártók, illetve a Járműipar.hu, a Zöldjárműipar.hu és az Autószektor.hu szerkesztőinek az ajánlásai alapján választjuk ki.

Az Közönségdíj 2025 díjra nem lehet nevezni, a nyertesről online közönségszavazás dönt. A díjra minden nevezett autó esélyes.

Nevezni olyan autókat lehet, amelyeket az adott évben, tehát 2025-ben forgalmaznak legalább egy hónapon át Magyarországon, illetve amelyeket 2025. március 20-ig a zsűritagok kipróbálhatnak. Ha bizonytalan egy modell bevezetésének az időpontja, de van hivatalos döntés a hazai forgalmazásról és valamilyen módon (nemzetközi, hazai bemutatón, vagy egyedi prototípus/álcázott modell próbáján) az öttagú zsűri valahány tagja lehetőséget kap a dinamikus tesztelésre, akkor teljesül a nevezés feltétele, illetve a zsűri számára adott a véleményformálás lehetősége.

Nevezés menete

Év Magyar Autója 2025

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat. A jelölés benyújtásának határideje: 2024. szeptember 15.

A nevezés díja: 650 000 Ft + ÁFA/autó.

Minden további autó nevezésének díja: 450 000 Ft + ÁFA.

Magyar Év Autója 2025

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat.

A jelölés benyújtásának tervezett határideje: 2024. szeptember 15 .

A nevezés díja: 650 000 Ft + ÁFA/autó.

Minden további autó nevezésének díja: 450 000 Ft + ÁFA.

Év Zöldautója 2025

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat.

A jelölés benyújtásának tervezett határideje: 2024. szeptember 15

A nevezés díja: 650 000 Ft + ÁFA/autó.

Minden további autó nevezésének díja: 450 000 Ft + ÁFA.

Jogi garanciák

A pályázó garantálja, hogy a megadott információk tényleges és valós adatokat tartalmaznak.

A versenyt meghirdető Autós Nagykoalíció vállalja, hogy a pályázat során kapott adatokat bizalmasan kezeli, azt külső félnek nem adja tovább.

​​A versenyre való regisztráció a nevezési díj elfogadásának, megrendelésének minősül és fizetési kötelezettséget von maga után. A befizetett nevezési díj visszafizetésére nincs lehetőség.

A versenyt meghirdető, Járműipar.hu szakmai portált kiadó Autós Nagykoalíció nevében eljáró Knep Kft. és Babulus Bt. vállalja, hogy a
részére az Év Magyar Autója 2025, Magyar Év Autója 2025, Év Beszállítója 2025, Közönségdíj 2025 és Év Zöldautója 2025 pályázat keretében átadott információkat bizalmasan kezeli és titokban tartja.

A titoktartási kötelezettség nem vonatkozik azokra az információkra, amelyek nyilvánosak, nyilvánosságra kerültek, vagy harmadik
személy számára jogszerűen hozzáférhetők, illetőleg amelyek nyilvánosságra hozatalát vagy harmadik személlyel való közlését jogszabály előírja, továbbá az információknak a kiértékelést végző Knep Kft. és Babulus Bt. részére történő átadására.

Az Autós Nagykoalíció, a Knep Kft. és a Babulus Bt. vállalja, hogy a titoktartási kötelezettséget a pályázat lebonyolításában
közreműködő alkalmazottjaira és megbízottjaira is kiterjeszti.

Objektivitás

Az elbírálás díjanként eltérő szakmai szempontjait (az Év Magyar Autójánál például szempont, hogy a beszállítók, illetve felhasznált alkatrészek milyen aránya magyarországi eredetű, de nem számít az ár, míg Magyar Év Autójánál fontos szempont az ár, az Év Zöldautójánál döntő az
elektromos hatótáv és a hatékonyság) a zsűri dolgozza ki, a nevezett autókat a zsűritagok egyenként kipróbálják, azonos szempontok alapján rangsorolják, majd egy közös teszt során összevetik a tapasztalataikat. Szavazategyenlőség esetén a zsűrielnök dönt. A zsűri objektív szempontjairól a zsűri tagjai közösen döntenek, ezt a verseny honlapján közzétesszük.

Hozzáférhetőség

A díjakra jelölt autókat az importőrök, illetve gyártók legalább tizenöt napra (teljes körű biztosítással) tesztelési célból a zsűri rendelkezésére bocsátják. Vállalják, hogy a nevezett autótípusokat a zsűri közös, időszakos összehasonlító tesztjein is képviseltetik.

Nyilvánosság

A szavazás szempontjai nyilvánosak és elérhetők a weboldalunkon (előkészítés alatt). A díjakra jelölt autókat, a tesztelés és a
zsűrizés folyamatát várhatóan bemutatjuk egy színvonalas nyomtatott
kiadványban, amelyet a díjak kihirdetésekor osztunk szét, de mindez
megtekinthető majd a kifejezetten erre a versenyre készülő weboldalon is. Mind a weboldalon, mind a nyomtatott magazinban van lehetőség hirdetési felületek vásárlására, a jelöléssel járó, a jelölési díjban foglalt hirdetési
lehetőségeken felül.

A verseny időtartama

A 2025-ös versenyt 2024. június 1-jén hirdetjük meg, a nyerteseket ünnepélyes keretek között, magas állami és szakmai részvétellel, 2025-ben, várhatóan a Budapest Automotive Summit 2025 konferencián jelentjük be.

A díjátadó tervezett időpontja: 2025. április

Média

A versenyt és az eredményeket folyamatos média megjelenések
kísérik a Járműipar.hu, a Zöldjárműipar.hu, az Autószektor.hu online és közösségi felületein, az Év Magyar Autója 2025 online és print kiadványban, illetve médiapartnereink felületein.

Partnereink

A verseny megszervezésében és lebonyolításában támogatókra
számítunk, az alábbi feltételekkel

Támogatók:

Minden kategóriának (Év Magyar Autója 2025 – 1 kategória, Magyar Év Autója 2025 – 7 kategória, Év Beszállítója 2025 – 1 kategória, Év Zöldautója 2025 – 3 kategória, Közönségdíj 2025 – 1 kategória) lehet több támogatója, ennek díja 2 millió forint/kategória. A támogatókat megnevezzük különböző megjelenéseinkben, sajtóközleményeinkben, feltüntetjük honlapunkon.  

Hirdetők:

A verseny weboldalán (és a versenyt záró színvonalas exkluzív, kereskedelmi forgalomban nem kapható, de széles szakmai körben terjesztett kiadványban – amennyiben megvalósul) van lehetőség bannerek, fél-, illetve 1-2 oldalas hirdetési felületek vásárlására. A bannerek éves díja 800 ezer forint/kész banner, fél oldal hirdetés díja 800 ezer forint, egy teljes oldal hirdetés díja 1800 ezer forint, 2 oldal hirdetés díja 2,5 millió forint (nettó árak).

Médiatámogatók:

A versenyről folyamatosan beszámoló sajtótermékek lehetnek
médiatámogatók, nevüket felsoroljuk különböző megjelenéseinkben,
sajtóközleményeinkben.

Frissítve: 2024. május 5.

Nevező márkák

Támogatók