Nevezés

1. Az Év Magyar Autója 2022 díjra a magyarországi gyárakban összeszerelt személyautókat lehet nevezni. A nevezés díja 500 ezer forint/nevezett autó. Egy gyártó több autót is nevezhet. Két autó nevezési díja 900 ezer forint, három autó nevezési díja 1,2 millió forint. Kategóriák nincsenek, minden Magyarországon gyártott személyautó azonos feltételekkel indul a versenyben. Nincs motor, váltó, ár, szín, felszereltségi előírás, számít viszont a hazai beszállítás aránya. A díjat az adott személyautó típus nyeri, függetlenül a motorizáltságtól. A döntés és a rangsorolás szempontjait a zsűri állapítja meg.

2.Magyar Év Autója 2022 díjra az adott évben forgalmazott autókat lehet nevezni. A nevezés díja 350 ezer forint/nevezett autó. Egy gyártó/importőr több autót is nevezhet. Két autó nevezési díja 650 ezer forint, három autó nevezési díja 950 ezer forint, négy autó nevezési díja 1,2 millió forint, öt autó nevezési díja 1,4 millió forint, hat vagy több autó nevezési díja 1,5 millió forint. Hat kategóriában lehet nevezni: kisautók, családi autók, üzleti autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek (pickupok, furgonok, kisáruszállítók), sportautók. A zsűri dolgozza ki a kiválasztás szempontjait, ebben a kategóriában számít az ár és az ártértékarány is.

3. Az Év Zöldautója 2022 díjra az adott évben forgalmazott zöld autókat hét kategóriában – elektromos városi autók, elektromos szabadidő-autók, elektromos prémium autók, hibrid városi autók, hibrid szabadidő-autók, hibrid prémium autók, elektromos és hibrid kishaszonjárművek – lehet nevezni. A nevezés díja 350 ezer forint/nevezett autó. Egy gyártó/importőr több autót is nevezhet. Két autó nevezési díja 650 ezer forint, három autó nevezési díja 950 ezer forint, négy autó nevezési díja 1,2 millió forint, öt autó nevezési díja 1,4 millió forint, hat vagy több autó nevezési díja 1,5 millió forint. A zsűri dolgozza ki a kiválasztás szempontjait, amelynek döntő eleme a takarékosság és a hatékonyság.

4. Az Év Beszállítója 2022 díjra nem lehet nevezni, a beszállítókat az autógyártók és szakújságírók ajánlásai alapján választjuk ki, hogy mely vállalatok bizonyultak az adott évben a legmegbízhatóbb partnernek.

5. Az Év Közönségdíjra 2022 díjra nem lehet nevezni, az összes nevezett autó közül a közönség közönségszavazással választja ki Magyarország kedvenc autóját. Minden jelölt autó egyenlő feltételekkel indul a díjért. A szavazók között várhatóan értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Nevezni olyan autókat lehet, amelyeket az adott évben, tehát 2022-ben forgalmaznak legalább egy hónapon át Magyarországon, illetve amelyeket 2022. március 3-ig a zsűritagok kipróbálhatnak. Ha bizonytalan egy modell bevezetésének az időpontja, de van hivatalos döntés a hazai forgalmazásról és valamilyen módon (nemzetközi, hazai bemutatón, vagy egyedi prototípus/álcázott modell próbáján) az öttagú zsűri lehetőséget
kap a dinamikus tesztelésre, akkor teljesül a nevezés feltétele, illetve a
zsűri számára adott a véleményformálás lehetősége.

Nevezés menete

Év Magyar Autója 2022

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat.

A jelölés benyújtásának határideje: 2021. július 31.

A nevezés díja: 500 000 Ft + ÁFA. Több autó nevezése esetén lásd a kedvezményeket fentebb.

A nevezési díj befizetése egyúttal fedezi az Év Magyar Autója 2022 című kiadványban (amennyiben a körülmények a kiadását lehetővé teszik) egy teljes oldal hirdetés költségét, valamint 20 ingyenes támpéldány árát

Magyar Év Autója 2022

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat.

A jelölés benyújtásának tervezett határideje: 2021. július 31.

A nevezés díja: 350 000 Ft + ÁFA. Több autó nevezése esetén lásd a kedvezményeket fentebb.

A nevezési díj befizetése egyúttal fedezi az Év Magyar Autója 2022 című kiadványban fél oldal hirdetés költségét, valamint 10 ingyenes támpéldány árát

Év Zöldautója 2022

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat.

A jelölés benyújtásának tervezett határideje: 2021. július 31.

A nevezés díja: 350 000 Ft + ÁFA. Több autó nevezése esetén lásd a kedvezményeket fentebb.

A nevezési díj befizetése egyúttal fedezi az Év Magyar Autója 2022 című kiadványban fél oldal hirdetés költségét, valamint 10 ingyenes támpéldány árát

Jogi garanciák

A pályázó garantálja, hogy a megadott információk tényleges és valós adatokat tartalmaznak.

A versenyt meghirdető Autós Nagykoalíció vállalja, hogy a pályázat során kapott adatokat bizalmasan kezeli, azt külső félnek nem adja tovább.

​​A versenyre való regisztráció a nevezési díj elfogadásának, megrendelésének minősül és fizetési kötelezettséget von maga után. A befizetett nevezési díj visszafizetésére nincs lehetőség.

A versenyt meghirdető, Járműipar.hu szakmai portált kiadó Autós Nagykoalíció nevében eljáró Knep Kft. és Babulus Bt. vállalja, hogy a
részére az Év Magyar Autója 2022, Magyar Év Autója 2022, Év Beszállítója 2022, Közönségdíj 2022 és Év Zöldautója 2022 pályázat keretében átadott információkat bizalmasan kezeli és titokban tartja.

A titoktartási kötelezettség nem vonatkozik azokra az információkra, amelyek nyilvánosak, nyilvánosságra kerültek, vagy harmadik
személy számára jogszerűen hozzáférhetők, illetőleg amelyek nyilvánosságra hozatalát vagy harmadik személlyel való közlését jogszabály előírja, továbbá az információknak a kiértékelést végző Knep Kft. és Babulus Bt. részére történő átadására.

Az Autós Nagykoalíció, a Knep Kft. és a Babulus Bt. vállalja, hogy a titoktartási kötelezettséget a pályázat lebonyolításában
közreműködő alkalmazottjaira és megbízottjaira is kiterjeszti.

Objektivitás

Az elbírálás díjanként eltérő szakmai szempontjait (az Év Magyar Autójánál például szempont, hogy a beszállítók, illetve felhasznált alkatrészek milyen aránya magyarországi eredetű, de nem számít az ár, míg Magyar Év Autójánál fontos szempont az ár, az Év Zöldautójánál döntő az
elektromos hatótáv és a hatékonyság) a zsűri dolgozza ki, a nevezett autókat a zsűritagok egyenként kipróbálják, azonos szempontok alapján rangsorolják, majd egy közös teszt során összevetik a tapasztalataikat. Szavazategyenlőség esetén a zsűrielnök dönt. A zsűri objektív szempontjairól a zsűri tagjai közösen döntenek, ezt a verseny honlapján közzétesszük.

Hozzáférhetőség

A díjakra jelölt autókat az importőrök, illetve gyártók legalább harminc napra (teljes körű biztosítással) tesztelési célból a zsűri rendelkezésére bocsátják. Vállalják, hogy a nevezett autótípusokat a zsűri közös, időszakos összehasonlító tesztjein is képviseltetik.

Nyilvánosság

A szavazás szempontjai nyilvánosak és elérhetők a weboldalunkon (előkészítés alatt). A díjakra jelölt autókat, a tesztelés és a
zsűrizés folyamatát részletesen bemutatjuk egy színvonalas nyomtatott
kiadványban, amelyet a díjak kihirdetésekor osztunk szét, de mindez
megtekinthető majd a kifejezetten erre a versenyre készülő weboldalon is. Mind a weboldalon, mind a nyomtatott magazinban van lehetőség hirdetési felületek vásárlására, a jelöléssel járó, a jelölési díjban foglalt hirdetési
lehetőségeken felül.

A verseny időtartama

A 2022-es versenyt 2021. június 1-jén hirdetjük meg, a nyerteseket ünnepélyes keretek között, magas állami és szakmai részvétellel, 2022-ben, várhatóan a Hungexpón tartott AMTS keretein belül a „Magyarok a világ járműgyártásában” kiállítás megnyitóján jelentjük be. Ha a járványhelyzet ezt nem teszi lehetővé, március 22-én online hirdetjük ki a nyerteseket.

A díjátadó tervezett időpontja: 2022. március

Média

A versenyt és az eredményeket folyamatos média megjelenések
kísérik a Járműipar.hu, az Autószektor.hu online és közösségi felületein, az Év Magyar Autója 2022 online és print kiadványban, illetve médiapartnereink felületein.

Partnereink

A verseny megszervezésében és lebonyolításában támogatókra
számítunk, az alábbi feltételekkel

Támogatók:

Minden kategóriának (Év Magyar Autója 2022, Magyar Év
Autója 2022, Év Beszállítója 2022, Év Zöldautója 2022, Közönségdíj 2022) lehet több támogatója, ennek díja 1 millió forint/kategória, ez fedezi 1 oldal hirdetés költségét az Év Magyar Autója 2022 exkluzív print kiadványban. A támogatókat megnevezzük különböző megjelenéseinkben, sajtóközleményeinkben, feltüntetjük honlapunkon.

Hirdetők:

A verseny weboldalán és a versenyt záró színvonalas
exkluzív, kereskedelmi forgalomban nem kapható, de széles szakmai körben terjesztett kiadványban van lehetőség bannerek, fél-, illetve 1-2 oldalas hirdetési felületek vásárlására. A bannerek éves díja 150 ezer forint/kész banner, fél oldal hirdetés díja 350 ezer forint, egy teljes oldal hirdetés díja 600 ezer forint, 2 oldal hirdetés díja 1 millió forint.

Médiatámogatók:

A versenyről folyamatosan beszámoló sajtótermékek lehetnek
médiatámogatók, nevüket felsoroljuk különböző megjelenéseinkben,
sajtóközleményeinkben.

Frissítve: 2021. június 1.

Támogatók