Öt autót nevezett az Opel

Az Opel Magyarország öt autót nevezett az Év Magyar Autója versenyre. A Magyarország Autója 2020 kategória döntőjében a magyar motorokkal szerelt Astrát, a hamarosan érkező Corsát és az itthon népszerű Crossland X modellt jelölték hivatalosan. Az Év Zöldautója 2020 címért pedig az eCorsa és a Grandland X konnektorból tölthető változata indul.

Astra
A magyar autópiac egyik meghatározó modellje jelenleg csakis szentgotthárdi motorokkal készül. Az Astra 2016-ban elnyerte az Év Autója (Car of the Year), amellyel bebizonyította, hogy az Opel jó úton jár.

Corsa
Készül az őszi piaci bevezetésre a Corsa hatodik generációja. Az értékesítés idén nyáron indul. Bár még minden információ nem ismert, a könnyűszerkezetes építési mód jóvoltából kereken tíz százalékkal sikerült csökkenteni az elődmodellhez képest az Opel bestseller súlyát amelyből 1982 – azaz az első generáció – óta 13,6 millió talált gazdára. A legkönnyebb változat 980 kilogrammja alatta marad a bűvös egytonnás határnak.

Crossland X
Az Opel legkisebb szabadidő-autója igazi sikermodell, első évében mintegy 100 ezer példányban rendelték. Ez bizonyítja, hogy a kívül zömök és kompakt, belül annál tágasabb és különlegesen variálható, mutatós kétszínű fényezésű és laza megjelenésű Crossland X telitalálat a SUV-B-szegmensben. A Crossland X-et, a 2012 óta fennálló együttműködés keretében, első közös projektjeként valósította meg a PSA-csoport és az Opel, a mai anyavállalat járműarchitektúráján. A spanyolországi Zaragozában készül – akárcsak testvérmodellje, a Citroën C3 Aircross.

eCorsa
Június 4-én mutatkozik be az Opel Corsa legújabb, tisztán elektromos hajtással is megrendelhető generációja (a bemutatón a Járműipar.hu is ott lesz). A villanyautó június 4-től rendelhető, az első példányok érkezésére nagyjából decemberig kell várni.

Grandland X Plug-in Hybrid
A 300 lóerős, összkerék-meghajtású Opel Grandland X konnektoros hibridet az eisenachi gyárban szerelik majd össze, további részleteket egyelőre nem tudunk a várhatóan itthon is nagy érdeklődésre és zöld rendszámra számot tartó autóról.

Támogatók