Két újdonságot nevezett a VW Haszonjárművek

Most először nevezett autót a Volkswagen Haszonjárművek márka az Év Magyar Autója versenyben. A teljesen megújult Caddy személy-, illetve teherszállító változata indul a Magyar Év Autója 2022 díjért.

Az utolsó csavarig újjáépítette a népszerű Caddy kishaszonjárművet és családi változatát a Volkswagen. Minden eddiginél praktikusabb lett a Caddy, ráadásul a környezetre is jobban vigyáz. Az ötödik generáció immár a Volkswagen moduláris keresztirányú (MQB) platformjára épült, ami jelentős mozgásteret adott a tervezőknek. Az új Caddy három kivitelben érhető el. A Cargo (zárt felépítményű dobozos furgon) változat elsősorban áruszállító, a Kombi (utastér ablakokkal) és a Van (egyterű) kivitel személyszállításban erős. azonban személyszállításra vannak kalibrálva. Ám mivel kétféle tengelytáv választható (2755 milliméter, illetve 2970 milliméter), a praktikus variánsok száma jelentősen megnőtt. A rövid tengelytávolságú változat 4500 milliméter, a hosszú tengelytávolságú Caddy Maxi 4853 milliméter.

Caddy

A Caddy Cargo kishaszonjárműben temérdek áru elfér a raktér magassága 1272-1275 milliméter, szélessége 1606 milliméter, hossza pedig tengelytávtól függően 1797-2150 milliméter. A hátsó kerékdobok között 1230 milliméter a távolság, így befér a szabvány raklap is, a hátsó ajtó 1234 milliméter széles. Az új Caddy hétszemélyes változatban is kapható, az arra jogosultaknak akár 2,5 millió forintos állami támogatással. A személyszállító Caddy-ben mind a második, mind a harmadik üléssor lehajtható, valamint a jobboldali első ülés háttámlájának lehajtásával is nyerhető plusz hely a csomagoknak.

Nevező márkák

Támogatók