Két autót jelölt a Ford

A tavalyi győztes Ranger legújabb különleges változatát jelölte a Ford hazai importőre a Magyar Év Autója 2022 díjra. Az Év Zöldautója 2022 díjért a Ford Mustang Mach-E villanyautó indul.

Ford Ranger Stormtrak

Korlátozott darabszámban forgalmazzák a Ford Ranger legújabb, Stormtrak kiadását. Exkluzív külső és belső dizájn-megoldásokkal varázsoltál még izgalmasabbá a 2021-es Magyar Év Autóját, a Wildtrak sorozatra épülve alapáron kínálva több extrát. A Ford kétliteres EcoBlue dízelmotorjának biturbó változatával hajtott gép teljesítménye 213 lóerő, forgatónyomatéka pedig 500 Nm, és az erőforráshoz tízfokozatú automata sebességváltó csatlakozik. A Ranger Stormtrak különlegessége a látványos Rapid Red fényezés, amit exkluzív, piros légbeömlőbetétek egészítenek ki. A LED fényszórók és az alsó védőelemek szintén alapáron járnak az autóhoz, amihez Frozen White és Blue Lightning fényezés is rendelhető. A Ranger Stormtrak látványát még markánsabbá varázsolja a gépháztető és az oldalsó karosszériaelemek matricázása, a vaskos, háromdimenziós emblémák, a fekete hátsó lökhárító és a sportos szélterelő elem. Mindemellett az alapfelszereltség része még a platóbélés, a raktérmegosztó elem és a Ford új motoros csomagtérrolója is, ami kényelmesebbé és praktikusabbá teszi a rakományok szállítását. A népszerű Wildtrak-sorozathoz hasonlóan a Ranger Stormtrak is egytonnás hasznos teherbírást és 3500 kilogramm vontató képességet kínál.

Ford

Ford Mustang Mach-E

A legendás modellt új korszakba röpítő Mustang Mach-E egy vadonatúj, tisztán elektromos hajtású SUV, amely ugyanazt a szabad szellemet testesíti meg, mint Magyarország legkelendőbb sportkupéja. A modell belépő szintjét a hátsókerék-hajtású, 75,7 kWh akkumulátorkapacitású, 258 lóerős verzió jelenti, amely 450 kilométer WLTP-hatótávot tud. A nagyobb akkumulátor-kapacitású és összkerékhajtású kivitel teljesítménye 337 lóerő (248 kW), forgatónyomatéka pedig 565 Nm. A Ford emellett egy különleges, nagy teljesítményű modellt is kínál, a 465 lóerős (342 kW) és 830 Nm forgatónyomatékú Mustang Mach-E GT kevesebb mint 5 másodperc alatt gyorsul állórajttal 100 kilométer/órára. A kibővített, 98,8 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt változat hatótávja 600 kilométer WLTP szerint mérve. 150 kWh töltési csúcskapacitás mellett a nagyobb akkumulátorral és hátsókerék-meghajtással szerelt Mustang Mach-E akkumulátorába akár 93 kilométerre elegendő energia is betölthető 10 perc alatt egy egyenáramú gyorstöltő állomáson. Ugyanott a normál akkumulátoros Mustang Mach-E modell 10 százalékos feltöltöttsége 80 százalékosra növelhető 38 perc alatt.

Ford

Nevező márkák

Támogatók