Hibrideket és vérbeli sportkocsit jelölt a Renault

Különleges autót jelölt a Renault a Magyar Év Autója 2021 díjra, a Mégane R.S. Trophy-R modellt a sportkocsik között nevezték. A tavalyi Magyarország Autója 2020 győztes Clio ezúttal villamosított változatban próbál szerencsét a kisautó kategóriában. A Renault hazai importőre az Év Zöldautója 2021 díjért pedig a konnektoros Capturt indítja.

Renault Mégane R.S. Trophy-R

A rekordok megdöntésére tervezett Renault Mégane R.S. Trophy-R életre kelti az autósport iránti szenvedélyt. Egyesíti magában a technológiát és az örömöt az egyedi vezetési élmény érdekében. A Trophy-R Laurent Hurgon pilótával legyőzte saját legjobb idejét a Nürburgring északi pályáján, hogy új 07:40:10-es pályarekordot állítson fel elsőkerék-meghajtású járműként. 1,8 literes, turbós motorja 300 lóerős, legnagyobb nyomatéka 400 Nm. Az 1306 kilós kétüléses sportkocsi 5,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/óra sebességre, a végsebessége 262 kilométer/óra.

Renault Clio E-Tech Hybrid

A 140 lóerős Clio E-Tech képes 100 százalékban elektromos elindulásra, valamint lassítás és fékezés során az akkumulátor visszatöltésére, a tisztán elektromos járművekhez hasonlóan. Városi használat során a Clio E-Tech Hybrid akár az idő 80 százalékában elektromos hajtással működik, így akár 40%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mint egy belső égésű motor. A kombinált ciklusban az új Clio szén-dioxid-kibocsátása kevesebb, mint 100 gramm/kilométer.

Renault Captur E-Tech Hybrid Plug-in

A Captur E-Tech Hybrid Plug-in a legelső a B-szegmensben, amely 100 százalékban elektromos üzemmódban és vegyes ciklusban akár 50 kilométer, városban pedig akár 65 kilométer hatótávolságot biztosít. A WLTP kombinált ciklus szerinti üzemanyag-fogyasztása 1,5 liter/100 kilométer, szén-dioxid-kibocsátása pedig 32 gramm/kilométer. A vezetés élményét 160 lóerős teljesítmény garantálja. Akkumulátorának kapacitása 9,8 kWh.

Nevező márkák

Támogatók