Három dögös autót jelölt a BMW

Idén is három autót nevezett a BMW magyarországi importőre az Év Magyar Autója versenyben. A frissített BMW 530e plug-in hibrid ismét harcba száll az Év Zöldautója 2021 díjért, az újdonsült BMW 2 Gran Coupé az üzleti autók kategóriában küzd, míg a BMW Z4 M40i roadster a sportautók közt indul a Magyar Év Autója 2021 díjért.

2 Gran Coupé

Merészen sportos, érzelmekben gazdag vonalvezetésével, keret nélküli ajtajaival és magabiztos kiállásával az első BMW 2-es Gran Coupé büszkén hirdeti rokonságát a BMW 4-es sorozat, a BMW 6-os sorozat és a BMW 8-as sorozat négyajtós kupéival. Az újdonság karosszériája 4526 milliméter hosszú, 1800 milliméter széles, 1420 milliméter magas. Az alacsonyan húzódó vonalvezetés és a sportos járműsziluett ellenére a modell utasait az ajtók mögött bőséges helykínálat fogadja, nem utolsósorban a 2670 milliméteres tengelytávolságnak köszönhetően. A 430 liter térfogatú csomagtér bővíthető. Belépő szintű erőforrása a BMW 218i Gran Coupé motorterében dolgozó háromhengeres benzinmotor, amely 140 lóerő maximális teljesítményre képes. A BMW 220d Gran Coupé meghajtásáról egy 2 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres dízelmotor gondoskodik, amelynek maximális teljesítménye 190 lóerő, az M235i xDrive Gran Coupé motorterébe pedig a BMW legerősebb négyhengeres motorját építették be a mérnökök 306 lóerő maximális teljesítménnyel. A csúcsmodell 4,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre, végsebességét pedig az elektronika 250 kilométer/óránál szabályozza. 2020 júliusában a BMW 2-es Gran Coupé modellpalettája két új motorváltozattal gazdagodik. A BMW 218d Gran Coupé új motorjának csúcsnyomatéka 350 Nm, maximális teljesítménye 110 kW / 150 lóerő. A másik új dízelmotor 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítményre és 400 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes a BMW 220d xDrive Gran Coupéban.

530e

Az új BMW 5-ös limuzin és az új BMW 5-ös Touring egyaránt elérhető lesz plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával, a négy- és hathengeres motorokkal szerelt modellváltozatok hatékonyságát pedig egy 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia fokozza tovább. Az utastér legfőbb újítása a 12,3 hüvelyk képernyő-átmérőjű központi kijelzővel büszkélkedő kijelző- és járművezérlő rendszer, a BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziója pedig a BMW intelligens személyi asszisztens jövőbe mutató szolgáltatásait is a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek kezébe adja. Az új BMW 5-ös sorozatban számos innovatív vezetést támogató rendszer hozza egy lépéssel közelebb az automatizált járművezetés korszakát, így például az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető kormányzó- és sávtartó asszisztens, amely már aktív navigációra és az autópályák leállósávjainak automatikus megkülönböztetésére is képes. Az 530 hibrid hajtásláncában a benzinmotor 184 lóerő, míg az elektromos motor 109 lóerő maximális teljesítményre képes. Intenzív rendszerterhelés esetén a maximális rendszerteljesítmény 292 lóerő, az alapfelszereltségként kínált XtraBoost teljesítménynövelő funkciónak köszönhetően. A nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor egyetlen feltöltésével a BMW 530e 58-62 kilométert képes megtenni tisztán elektromos meghajtással. A generátor intenzív gyorsulás esetén 11 lóerő többlet-teljesítménnyel támogatja a belsőégésű motort, az utazósebességet pedig önállóan, a belsőégésű erőforrás hajtásláncról való lekapcsolásával is képes fenntartani.

Z4 M40i

A kétüléses a versenyautós agilitás, a letaglózó menetteljesítmény és az azonnali rendszerreakciókat kínáló, precíz vezethetőség jegyében született. Sportos karakterét a vezetést támogató rendszerek, a járművezérlési funkciók és a járműkapcsolati megoldások terén is egy sor továbbfejlesztett, csúcskategóriás opció fokozza tovább. Az új BMW Z4 karosszériaarányai egy percig sem hagynak kétséget a modell dinamikus menettulajdonságai felől: a hátsó tengely elé tervezett üléssor, az alacsony súlypont, a tengelyek közötti tökéletes, 50:50 arányú terhelés-elosztás, a széles nyomtávok és a kompakt tengelytávolság egysége a vérpezsdítő agilitás és az intenzív vezetési élmény ideális előfeltételeit teremti meg. A BMW Z4 M40i-ben egy 340 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor dolgozik. Csúcsnyomatéka 500 Nm, végsebességét elektronika korlátozza 250 kilométer/óránál.

Nevező márkák

Támogatók