Három autót nevezett az Audi

A győri Audi Hungaria gyár és a Porsche Hungaria Audi márkája ismét közösen neveztek autókat az Év Magyar Autója versenyben. A hazai gyártású autók között az Audi Q3 Sportback konnektoros változata indul az Év Magyar Autója 2022 díjért, az Év Zöldautója 2022 elismerésért pedig az e-tron GT és a Q4 e-tron küzd.

A sportos és immár felvillanyozó győri kupé szabadidő-autó hálózatról tölthető hibrid hajtástrendszerével mintegy 45-50 kilométert is megtehet tisztán elektromos, azaz helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélküli üzemben. Az Audi Q3 Sportback 45 TFSI e rendszerteljesítménye 245 lóerő, 400 newtonméteres nyomatéka 7,3 másodperces állórajtot (100 kilométer/óra sebességre) tesz lehetővé.

Audi

A Győrben gyártott karosszéria elemekkel összeszerelt Audi e-tron GT a prémium sportautók ligájában játszik: nagyon erős, nagyon gyors és nulla helyi kibocsátású. A laposan a padlózatba épített, 800 voltos lítiumion-akkumulátor kiemelkedő teljesítményt nyújt – a töltés (akár 270 kW töltőteljesítménnyel) és a hajtás tekintetében egyaránt. A fékezési és motorfék-fázisok alatti energia-visszatáplálás rendszerével a WLTP mérési eljárás szerint akár 487 kilométer hatótáv állhat rendelkezésre. Ennél is impozánsabb a 4,1 másodperces állórajt 100 kilométer/óra sebességre.

Audi Q4 40 e-tron

A szabadidő-autók kényelmét és a villanyautók technológiai fölényét hozza összhangba az elegáns Q4 e-tron, amelynek letisztult dizájnja karakteres formát kölcsönös az elektromos mobilitás jövőjének. Nem kíván kompromisszumot, befér az egész család és a csomagoknak is marad 520 liternyi hely. Teljesítménye 125-220 kW lehet, hatótávja elérheti az 520 kilométert, miközben álló helyzetből 6,2 másodperc alatt gyorsul fel száz kilométer/óra sebességre. Belépő változata állami támogatással is megvásárolható.

Nevező márkák

Támogatók