A C5 Aircross szabadidő-autót nevezte a Citroën

A C Automobil Import Kft., a Citroën márka hazai forgalmazója a C5 Aircross szabadidő-autót nevezte a Magyarország Autója 2020 díjra.

A Citroën C5 Aircross nagyméretű kerekei, egyedi, izmos és védelmező formaterve, Airbump stílusjegyei, 230 milliméteres hasmagassága és egyéni kialakítási lehetőségei semmi kétséget nem hagynak vérbeli Citroën mivolta felől. A modellben mutatkozott be a márka két exkluzív újítása, a progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés, amely a nagy úthibákat éppúgy kiszűri és elnyeli, mint a kisebb útegyenetlenségeket, illetve a három különálló, csúsztatható, összecsukható és lehajtható hátsó ülés, amely a kategória egyik legjobban variálható szabadidő-autójává teszik a C5 Aircrosst. Csomagterének térfogata 580 és 720 liter között változtatható, a biztonságos és nyugodt haladásról 20 vezetéstámogató rendszer és 6 online fedélzeti alkalmazás gondoskodik.

A C5 Aircross modellt hatékony Euro 6.2-es motorokkal szerelik, benzinesből kéttagú a választék, a kisebb 130 lóerős, a nagyobb 180 lovas. Ugyanez a recept a dízelek esetében, a 130 lovas benzinmotor kivételével mindegyik változat nyolcfokozatú automatikus váltóval is elérhető. Az idén százéves Citroën zászlóshajója év végétől 300 lóerős konnektorból tölthető hibrid hajtáslánccal is megvásárolható.

Nevező márkák

Támogatók