Zöld autókat jelölt az Alfa és a Jeep

Az Alfa Romeo és a Jeep márkák hazai importőre, az F Automobil Import Kft. az Év Autója 2023 győztes Jeep Avengert és az Alfa Romeo Tonale konnektoros változatát indította az Év Magyar Autója versenyben.

Jeep Avenger

A négyméteres Avenger a Jeep első villanyautója, bár méreteiben városi szabadidő-autó, technikája és megjelenése erősen terepjárós. A Jeep tervezői 20 centis szabad hasmagassággal, elöl és hátul 20, illetve 32 fokos terepszöggel látták el, az átlépőszöge 20 fokos. A terepalkalmatosságot hat állásba kapcsolható üzemmódváltó, valamint lejtmenetszabályzó erősíti, ám összkerékhajtást ne keressünk, a 156 lovas villanymotor csakis az első kerekeket mozgatja. Akkumulátorának kapacitása 54 kWh.

Alfa Romeo Tonale

Az Alfa kisebbik szabadidő-autója immár konnektorból is tölthető plug-in hibrid hajtással is kapható. 1,3 literes turbós benzinmotor pörgeti az első, villanymotor a hátsó kerekeket, így a phev Tonale 4×4-es. Motorjainak összteljesítménye 275 lóerő, a 60 kilométeres tisztán elektromos hatótávot a 15,5 kWh-s lítiumion-akkumulátor támogatja.

AlfaRomeoTonalePlug-InHybridQ4

Nevező márkák

Támogatók