Varga Zsombor az Év Autós PR-szakembere

Az Év Magyar Autója versenyben a zsűri kiválasztja azt a PR-szakembert, aki egész éves szakmai tevékenységével kimagaslik a mezőnyből, illetve a versenyben nevező importőr, márka, autógyártó képviseletében a leginkább segíti a zsűri munkáját. A szakmai testület egyhangúan Varga Zsombornak (Toyota Central Europe-Hungary) ítélte oda az Év Autós PR-szakembere 2024 díjat.

– Nagyon köszönöm a nem mindennapi elismerést, amely a korábban díjazott neves szakemberek névsorának ismeretében egyszerre zavarba ejtő és különösen megtisztelő. Azt hiszem túlzás nélkül kijelenthetem, hogy ez közel 25 éves autóipari munkám megkoronázása – fogalmaz az Év Autós PR-szakembere díj kapcsán Varga Zsombor.

Varga Zsombor közel negyed évszázada dolgozik az autóiparban, az évek alatt több szakmai elismerésben részesült és több emlékezetes, Arany Penge és Effie díjjal elismert kampányban is részt vett. Szakmai karrierjét a Szolnoki Főiskola elvégzése után a Michelinnél kezdte, ahol először gyakornokként, majd a külső- és belső kommunikációs magazinok főszerkesztőjeként dolgozott, mielőtt átigazolt volna a vállalaton belül a kereskedelem területére. Ott az autóimportőrökért felelős területi képviselőként, majd a flottaértékesítésekért felelős key account managerként, ezt követően pedig a személy- és kisteherabroncs termékvonal magyarországi kereskedelmi igazgatójaként végezte munkáját, végül négy termékvonal regionális disztribúciós igazgatójaként a vállalat új kereskedelmi stratégiájának lokalizálása, kidolgozása és implementálása volt a feladata. Ezt a Fordnál eltöltött évek követték, ahol a szakember először a vállalat magyarországi PR- és kommunikációs igazgatójaként dolgozott, majd az autógyártó európai kereskedelmi stratégiájának átalakításában vállalt szerepet projekt managerként. A szakember 2016-ban csatlakozott a Toyotához PR vezetőként, ahol azóta a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációs tevékenységéért felel.

Végzett borászként szabadidejében etyeki kézműves ökoborászatát építi, de képzett síkvízi túravezetőként, mesterbúvárként és szenvedélyes vitorlásként a vízen/vízben is sok időt tölt. Varga Zsombor emellett egy hároméves kisfiú boldog édesapja, második kisfiának érkezését pedig április elejére várja. Szenvedélye az utazás és a történelem, régóta tervezett történelmi regényének szinopszisa már elkészült.

431525943_1612818262806770_4878143952172466658_n

Az Év Magyar Autója versenyről

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (tagjai a 2024-es idényben: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, László Ferenc, Miklós-Illés Kálmán) dönti el, hogy különböző kategóriákban melyik lesz a magyar autópiacon a „legmagyarabb”, a „legjobb” és a „legzöldebb” autó. Idén tizenöt modell kapott díjat. Korábban Év Autós PR-szakembere díjat nyertek: Dános András (Opel), Hársfalvi János (Suzuki), Salgó András (BMW), Jakab Réka (Audi Hungaria).

Nevező márkák

Támogatók