2024-es újdonságokat jelölt a Renault

A Renault márka magyarországi vezérképviselete két izgalmas újdonságot jelölt a Magyar Év Autója 2024 díjra. A kisautók között az immár ötödik generációjába lépő Clio, a prémium autók kategóriájában pedig a vadonatúj Rafale próbál szerencsét.

Clio

Idén bemutatták az 1990-től íródó Clio-történet legújabb fejezetét, az ötödik generációs kisautó elődjénél elegánsabb, modernebb, technikája és felszereltsége fejlettebb. Az alapmotor maradt háromhengeres, 65 lóerővel. A turbós változat 90 lóerős, a csúcsmotor immár a 145 lovas, 1,6 literes négyhengeres motorra épülő E-Tech hibrid lett. Bizonyos piacokon továbbra is elérhető a 100 lóerős, 1.5 Blue dCi dízelmotor.

Renault Clio

Rafale

A Renault legerősebb utcai autója az új vezető formatervező, Gilles Vidal irányításával készült. A 2,74 méter tengelytávolságú szabadidő-kupé várhatóan jövő tavasszal érkezik, a 200 lóerős hibrid hajtás mellett később elérhető lesz plug-in hibrid változat is 300 lóerős maximális teljesítménnyel és összkerékhajtással, illetve összkerék-kormányzással. Egyik különlegessége az okos panoráma üvegtető, amely hangvezérléssel is képes az elsötétítésre.

RENAULT RAFALE

Nevező márkák

Támogatók