Stílusos kombit jelölt az Opel

Az Opel hazai importőre idén az Opel Astra kombi változatát nevezte be a versenybe. Az Astra Sports Tourer a Magyar Év Autója 2023 díjért indul a családi autók kategóriában.

Az újdonság – a márka első villamosított kombijaként – már értékesítése kezdetétől kétféle plug-in hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz. Az új Astra Sports Tourer az Opel közel hatvanéves múltra visszatekintő – a Kadett Caravan modellel útnak indított – kompakt kombi hagyományainak folytatója is. Annak idején, a német márkák közül az Opel kínált elsőként ilyen karosszériakialakítást a kompaktok mezőnyében.

A villamosított hajtások mellett az új Astra Sports Tourer magas hatásfokú benzin- és dízelmotorokkal is elérhető lesz. A belső égésű hajtásláncok teljesítménykínálata 81 kW-tól (110 LE), 96 kW-ig (130 LE) terjed, a plug-in hibrid kivitelek rendszerteljesítményének csúcsa 165 kW (225 LE). A benzines és dízel modellváltozatokhoz hatfokozatú kézi sebességváltó jár alapfelszerelésként, a nagyobb teljesítményű modellekhez nyolcsebességes automata (a plug-in hibridekben villamosított kivitelben) rendelhető.

4642 x 1860 x 1480 milliméteres méreteivel (hossz x szélesség x magasság) és nagyjából 600 milliméter rakodómagasságával, az új Astra Sports Tourer tovább öregbíti az Opel hírnevét a kombik piacán.

Nevező márkák

Támogatók