Kiosztották a díjakat

Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett Év Magyar Autója 2022 versenyben 26 márka 58 autót jelölt. A szakmai zsűri 17 díjat osztott ki, megválasztották az Év Autós PR-szakemberét, valamint az év beszállítóit is. Május 27-én az AMTS nyitónapján ünnepélyes keretek között vették át a nyertesek a díjakat és az okleveleket Palkovics László technológiai és ipari minisztertől valamint Knezsik István ANK-elnöktől.

A hazai gyártású modellek versenyét az Audi Q3 Sportback plug-in hibrid nyerte. Az Év Magyar Autója 2022 díjat átvette Les Zoltán, az Audi Hungaria Zrt. járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Egy másik hazai gyártású autó, a Suzuki S-Cross nyerte a Közönségdíjat. A díjat átvette Varga András, a Suzuki marketingvezetője.

Magyar Év Autója díjat nyert a kisautó kategóriában a Toyota Yaris Cross, a kishaszonjárművek között a Toyota Hilux, a nagy szabadidő-autók között pedig a Lexus NX. A díjakat átvette László Richárd, a Toyota ügyvezetője.

Magyar Év Autója díjat nyert a sportautó kategóriában a BMW M4 Competition, Év Zöldautója díjat nyert a városi elektromos autó kategóriában a Mini Cooper SE, illetve a BMW iX, amely az elektromos prémium autó kategóriában indult. A díjakat átvette Gombos Zoltán, a BMW ügyvezetője.

Magyar Év Autója díjat kapott a közepes szabadidő-autók között jelölt Hyundai Tucson, Év Zöldautója díjat nyert az elektromos szabadidő-autó kategóriában a Hyundai Ioniq 5. A díjakat átvette Kovács Pál, a Hyundai márkaigazgatója.

Év Zöldautója díjat nyert a városi hibridek kategóriában az Opel Astra, az elektromos haszonjárművek között győzött az Opel Combo-e. A díjakat átvette Dános András, az Opel PR-vezetője.

Magyar Év Autója díjat nyert a családi autó kategóriában a Volkswagen Golf Variant. A díjat átvette Papp Zoltán, a Volkswagen márkavezetője.

Magyar Év Autója díjat nyert az üzleti autó kategóriában a Skoda Octavia e-tec. A díjat átvette Németh János, a Skoda márkavezetője.

Magyar Év Autója díjat nyert a kis szabadidő-autó kategóriában a Honda HR-V. A díjat átvette Váradi Szabolcs, a Honda országigazgatója.

Év Zöldautója díjat nyert a hibrid szabadidő-autók között induló Kia Sorento. A díjat átvette Nagy Norbert, a Kia ügyvezetője.

Év Zöldautója díjat kapott a hibrid prémium autó kategóriában a DS 4 E-Tense. A díjat átvette Kanalas Gergely, a DS márkavezetője.

2022-ben a zsűri egyhangúan Salgó Andrásnak ítélte oda az Év Autós PR-szakembere díjat, az oklevelet átvette Salgó András, a BMW kommunikációs vezetője.

A Járműipar autóipari szakmai magazin és az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével idén is kiosztotta az év beszállítója díjakat. 2022-ben a maklári Robert Bosch Automotive Steering Kft. a rácalmási Hankook Tire Magyarország Kft., a pécsi Hanon Systems Hungary Kft., a szombathelyi Schaeffler Savaria Kft. és a komáromi SK On Hungary Kft. kapta meg az elismerést. A Bosch képviseletében az oklevelet átvette Orosz Andrea személyzeti vezető, a Hankook képviseletében Roy Katalin kommunikációs vezető, a Hanon Systems képviseletében pedig Karikó Zsolt ügyvezető igazgató.

Gratulálunk a győzteseknek!

Fotók: Katona Mátyás

Nevező márkák

Támogatók