Három autót nevezett a Volkswagen

Az Év Magyar Autója verseny 2023-as évadában a korábbi többszörös győztes Volkswagen három modelljét nevezte. A Taigo a kis szabadidő-autók között, az ID.5 GTX az elektromos szabadidő-autók között, a konnektoros Arteon pedig a hibrid prémium autók között indul a díjakért.

Volkswagen Taigo
A T-Rocnál 32 milliméterrel hosszabb kupészerű Taigo inkább a T-Cross elegánsabb kivitelének tekinthető. A kis szabadidő-autó részesült a Volkswagen digitális vívmányaiból: digitális műszeregysággel, online kapcsolódásra képes információs és szórakoztató rendszerrel, vagy akár mátrixos LED-fényszórókkal is felszerelhető. A motorkínálata megegyzik a T-Cross palettájával, az alapmotor 95, a közepes 110, a csúcsváltozat pedig 150 lovas.

Volkswagen Taigo

Volkswagen ID.5 GTX
A kupéformájú ID.5 csupán néhány kulkcsfontosságú ponton tér el a konzervatívabb kinézető ID.4 modelltől. Újak a lökhárítók, erősen döntött a hátsó szélvédő, farát légterelő zárja. Csomagtartója még nőtt is, 549 liter. Az alapmodell 4584 milliméter, a GTX válozat 4582 milliméter hosszú. Az akár 135 kW teljesítménnyel tölthető 77 kWh-s lítiumion akkumulátor ebben a modellben dupla motoros, 299 lóerős konfigurációval társul. Hatótávja akár 490 kilométer is lehet.

Volkswagen ID.5 GTX

Volkswagen Arteon/Arteon Shooting Brake eHybrid
A Volkswagen elegáns kupéja és sporkombi változata egyaránt kapható konnektorból is tölthető hibrid hajtáslánccal. Az eHybrid variáns 218 lóerős összteljesítménnyel rendelkezik, akár 57-59 kilométer tisztán elektromos és 900 kilométert meghaladó összesített hatótávval. Az elsőkerék-hajtású modellben a csomagtér padlója alatt kapott helyet a 13,7 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátor, amely legfeljebb 3,6 kW-os teljesítménnyel tölthető.

Volkswagen Arteon eHybrid

Nevező márkák

Támogatók