Az S-Crosst jelölte a fődíjra a Suzuki

Harmadszor is indul az Év Magyar Autója díjért az esztergomi gyártású Suzuki S-Cross. A modell még SX4 S-Cross néven győzött 2020-as versenyben, majd 2022-ben a közönségdíjat is elnyerte.

A tavaly megújult Suzuki S-Cross a több mint 50 éves Suzuki összkerékhajtású SUV-hagyományt viszi tovább. A gondtalan közlekedést a kapcsolható 4×4 összkerékhajtás, a könnyen kezelhető információs és szórakoztató rendszer és egy sor fejlett biztonsági asszisztencia garantálja. A 4,3 méter hosszú és 2,6 méteres tengelytávval rendelkező autó tágas utastérben 5 felnőtt elfér, a 430 literes dupla padlós csomagtér (bővítve 1230 literrel gazdálkodhatunk) sokoldalúan használható kirándulásokhoz és más szabadidős tevékenységekhez. Az utazási élményt nagyvonalú hátsó lábtér és szélesre nyitható panoráma-napfénytető fokozza. A lágy hibrid rendszer elemei az ülések alatt kaptak helyet, így nem vesznek el hasznos teret sem az utas- sem a csomagtérből.

A nyomatékos, 1,4 literes közvetlen befecskendezéses, négyhengeres turbómotornak és a Bosch által gyártott 48 voltos SHVS lágy hibrid rendszernek – az S-Cross csakis ezzel kapható – köszönhetően az autó fogyasztása alacsony. A Suzuki könnyű és kompakt lágy hibrid rendszere egy meghajtó funkcióval is ellátott integrált, 10 kW teljesítményű és 53 newtonméter nyomatékkal bíró indítógenerátorból (ISG) és egy 48 voltos lítiumion-akkumulátorból (az első utasülés alatt található), valamint egy 48-12 voltos DC/DC konverterből áll. Az ISG lassításkor áramot fejleszt, amely az akkumulátorokban tárolódik. A hatékony töltési folyamat gyakori motorrásegítést tesz lehetővé. A tárolt energiának köszönhetően a hibrid rendszer az utazósebesség elérése után minimalizálja az áramfelhasználás benzinmotorra háruló terhelését. Az automatikus start/stop rendszerrel megállított benzinmotort simábban és egyenletesebben újraindítja, míg az üzemanyagigényes gyorsítás során az ISG saját nyomatékát használó két funkciójával (nyomatéknövelés és nyomatékkiegyenlítés) tovább segíti annak működését.

Nevező márkák

Támogatók