1,5 millió autó a győri Auditól

Az Audi Hungariánál legördült a gyártósorról a másfél milliomodik autó, egy gyöngyházfényű sötét burgundi színű – Év Magyar Autója 2021 díjra jelölt – Audi Q3 Sportback MHEV, amely hamarosan megérkezik Németországba új tulajdonosához. A mild-hibrid technológiával felszerelt autó 1,5-literes TFSI motorja szintén Győrben készült. Az Audi Hungariánál 1998-ban indult a járműgyártás az Audi TT első generációjának összeszerelésével. Ma már az Audi TT Coupé és Roadster mellett az Audi Q3 és Q3 Sportback modellek is Győrben készülnek.

„Büszke vagyok járműgyártásunk elmúlt 22 évére. 1998-ban egy kis léptékű jármű-összeszereléssel indultunk, majd 2013-ban a teljes gyártási mélységet lefedő járműgyárunk megnyitásával a konszern egyik meghatározó gyártótelephelye lettünk a motorgyártás mellett a járműgyártás tekintetében is. Az Audi Hungaria az elmúlt években gyártótelephelyből egy komplex vállalattá fejlődött, ahol a termelés, a fejlesztés, a szerszámgyártás és a konszernszintű beszerzés is jelen van, valamint számos termék gyártását illetően világszintű vezető szereppel bírunk. Mára másfélmillió győri autó közlekedik a világ útjain. Motivált csapatunkkal készen állunk a következő másfél millió autó gyártására is“, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke.

Már öt évvel a vállalat alapítása után, 1998-ban bővítette az Audi Hungaria motorgyártó tevékenységét járműgyártással. Az első, kizárólag Győrben készült modell, az Audi TT Coupé volt, amelyet az évek során további modellek, mint például az Audi A3, RS 3 és A3 Cabriolet követtek. Jelenleg az Audi Hungaria több mint 12 ezer munkatársat foglalkoztat. Közülük ötezernél is többen gyártják az Audi TT Coupé, TT Roadster, valamint az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleket. A Győrben készülő modellek világszerte több mint 90 országba jutnak el.

Nevező márkák

Támogatók