Megérkezett a Mokka

A Korda Filmstúdióban leplezte le itthon a Mokkát és az elektromos Mokka-e változatot az Opel Magyarország. Az újdonságok kipróbálására 2021 első negyedévéig kell még várnunk. A teljesen új Mokkát az Opel Magyarország a Magyar Év Autója 2021 díjra, az elektromos Mokka-e változatot pedig az Év Zöldautója 2021 díjra jelölte.

A 4,15 méter hosszú Mokka 12,5 centiméterrel rövidebb az elődgenerációnál – miközben tengelytávja két milliméterrel nőtt. Öt személynek kínál helyet, csomagtartója 350 literes.Merész küllemét rövid túlnyúlások és kiegyensúlyozott, stabil kiállás jellemzik. Mindemellett ez az első modell a jövőbeli márkaarculattal és következő generációjú, teljesen digitális Opel műszerfallal, amelyben nincs sem analóg kijelző, sem szükségtelen dekorációs elem.

Opel Mokka-e

Az Opel hagyományát folytatva az új Mokka felsőbb járműkategóriák innovatív technikáját teszi hozzáférhetővé a széles ügyfélkör számára. Legjobb példa erre a szegmensben egyedülálló, adaptív, mindig vakításmentes, összesen 14 egységből álló LED-mátrixos világítás. A Mokka összes modelljében alapfelszerelés az első és hátsó LED lámpa, az elektromos rögzítőfék és a jelzőtábla-felismerés. Kívánságra további rendszerek is elérhetők, mint például a sávközéptartó, mely az adaptív sebességtartóval együttműködve képes az autót a sáv közepén mozgásban tartani, állandóan monitorozva a forgalmi viszonyokat is. A precíz manőverekhez a 180 fokos tolatókamera nyújt segítséget.

Újságírók ismerkednek a Mokka-e rendhagyó műszerfalával
Csordás Gábor zsűritag ismerkedik a Mokka-e rendhagyó műszerfalával

A piaci bevezetéstől kezdve elektromos autóként is kapható lesz az új Mokka. A villanymotor teljesítménye 100 kW/136 LE, álló helyzettől kifejtett nyomatéka 260 newtonméter. Normál módban a Mokka‑e akár 322 kilométert is megtehet a WLTP-ciklus szerint, tisztán elektromosan. Eco módban tovább növelhető a hatótáv. 100 kW-os egyenáramú villámtöltőnél (amivel a Mokka-e alapfelszereltségként kompatibilis) 30 perc alatt tölthető fel az 50 kWh-s akku 0-ról 80 százalékra. A villámtöltőkön túl az új Mokka-e használható lesz a váltakozó áramú áramforrások minden típusával, legyen az fali töltő, töltőoszlop, vagy háztartási konnektor. Az autó egy- vagy háromfázisú váltóárammal, akár 11 kW teljesítményig tölthető, az akkumulátorra pedig nyolcéves garancia jár. Az elektromos hajtás mellett kapható lesz 100-130 lóerős változatokban dízel- és benzinmotorokkal is.

Nevező márkák

Támogatók