Sportkocsikat jelölt az Audi

Audi TT RS

Miután 2022-ben megnyerte a királykategóriát, az Audi Hungaria az Audi márka hazai importőrével, a Porsche Hungariával egy ikonikus győri autót, az Audi TT RS sportkocsit nevezte az Év Magyar Autója 2023 díjra. A Magyar Év Autója 2023 díjért az üzleti autók között az Audi S8, az Év Zöldautója 2023 díjért a prémium elektromos autók között az Audi RS e-tron GT modell versenyez.

TT RS
Igazi magyar autó a TT, amelyet Győrben, az Audi Hungariánál gyártanak immár közel 25 éve. A kétajtós sportkocsi kupé és roadster kivitelben készül, keresztben beépített motorral első-, illetve összkerékhajtással. A kínálat csúcsa az öthengeres TT RS. A szintén Győrben gyártott motorjának 400 lóerő a csúcsteljesítménye, ami 3,8 másodperces százas sprintre teszi képessé a legendát.

Audi TT RS

S8
2022-ben újult meg az Audi klasszikus, sofőrös limuzinként kedvelt zászlóshajója, amelynek csúcsváltozatában 571 lóerős biturbó V8 teljesít szolgálatot. Mindegyik A8-ban alapfelszerelés a nyolcfokozatú automatikus váltó, az összkerékhajtás, az adaptív légrugózás és a progresszív kormánymű. A S8-asban széria az összkerékkormányzás és legalább negyvenféle vezetősegéd támogatja a sofőrt.

Audi S8

RS e-tron GT
Az ötméteres, négyajtós e-tron GT kupé kétféle kivitelben, két teljesítményszinten készül. Az RS csúcsváltozat 598 lóerős. A Porsche Taycan közeli rokonában a 85 kWh kapacitású 800 voltos lítium-ion akkumulátor 472 kilométeres hatótávot ígér, tölteni 11 kilowattól egészen 270 kilowatt teljesítményig lehet. Az RS 3,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/óra sebességre.

Audi RS e-tron GT

Nevező márkák

Támogatók